Kuivaruoan säilyttäminen – Royal Canin -kuivaruoan säilyttäminen oikein

kuiva koirilleOikean ruoan valitseminen koirallesi ei aina ole helppoa, koska jokainen omistaja haluaa tarjota rakkaalleen vain parasta. Tästä syystä monet koiranomistajat käyttävät Royal Canin -kuivaruokaa, jota voidaan käyttää joko täysivaltaisena ruokana tai yhdistettynä säilykeruokiin. Sitä voidaan käyttää jopa lisäravinteena sen vitamiinien, hivenaineiden ja muiden ravintoaineiden korkean määrän ansiosta. Ruoan säilyttäminen oikein on elintärkeää, jotta kuivaruoka ei pilaannu ja täyttää koirasi tarpeet. Kerromme sinulle, kuinka kuivaruokaa tulee säilyttää ja mitä sinun tulee tehdä.

Huomioi kuivaruoan päiväys

Jopa kuivaruoassakin on viimeinen käyttöpäivä, eikä sitä tule käyttää sen jälkeen. Viimeisen käyttöpäivän jälkeen valmistaja ei voi taata ruoan tuoreutta tai sen olevan enää terveellistä koiralle.

koiran syödessäTäten on tärkeää ottaa selvää ruoan säilöntäaineista. Luonnolliset säilöntäaineet kuten tärkeä E-vitamiini, hajoavat nopeammin kuin keinotekoiset aineet kuten BHT ja BHA. Tämän vuoksi luonnonmukainen kuivaruoka ei säily niin pitkään. Kuivaruoka pilaantuu nopeammin kuin säilykeruoka, tyypillisesti vuoden kuluessa valmistuspäivästä. Tämän pitäisi riittää, koska sitä käytetään päivittäin. Viimeisen käyttöpäivän jälkeen kannattaa hävittää ruoka, koska olet tietenkin vastuussa koirastasi, eikä sinun kannata tehdä poikkeuksia sen ruoan suhteen. Jos ruokaa ei säilytetä pussissa, kannattaa kirjata viimeinen käyttöpäivä ylös ja kiinnittää se säilytysastiaan.

Royal Canin -kuivaruoan oikeanlainen säilyttäminen

Monilla seikoilla on tärkeä rooli koirien kuivaruoan oikeanlaisessa säilyttämisessä. Sekä säilytysrasialla että ympäristöllä on suuri merkitys. Palaamme tähän myöhemmin.

Säilytystapa

Royal Canin -kuivaruoan säilyttäminen tulee hoitaa oikeaoppisesti, jotta ruoka pysyy herkullisena ja rapeana, eikä menetä sen sisältäviä vitamiineja ja ravintoaineita. Koska kuivaruokaa ostetaan usein suuri määrä kerrallaan, se kestää pidempään kuin yhden aterian ajan. Sen säilyttämiseksi tehokkaasti, kannattaa se ottaa ulos pakkauksestaan ja laittaa asianmukaiseen säilytysastiaan. Tämä pätee myös nykyaikaisiin uudelleen suljettaviin pakkauksiin, koska edes ne eivät suojaa ruokaa tarpeeksi useimmissa tapauksissa. On tärkeää säilöä ruokaa ilmatiiviissä ja mahdollisesti valoa läpäisemättömässä astiassa. On tärkeää, että astia sulkeutuu ilmatiiviisti, jotteivat hyönteiset tai tuholaiset pääse ruokaan. Hyönteiset munisivat munansa ruokaan, jonka ruoka sitten nielaisee. Tämä on varma tapa koiralle saada matotartunta.

Tärkeitä asioita ruoan säilytysastiaa ostettaessa:

  • Astian tulee olla tarpeeksi suuri
  • Astian tulee olla ilmatiiviisti suljettava
  • Astian tulee olla valoa läpäisemätön
  • Astian tulee olla vedenkestävä, jottei sisään pääse kosteutta
  • Astian tulee olla lämmönkestävä

Oikea ympäristö ruoan säilyttämiseen

Oikeanlaisen säilytysastian lisäksi tulee valita oikeanlainen ympäristö ruoan säilyttämiseen. Ihanteellisesti se on viileä, noin 11-30 celsius-astetta, pimeä ja ei kovin kostea. Kaikki nämä osatekijät vaikuttavat ruokaan negatiivisella tavalla ja muuttaa sen maun lisäksi sen tekstuuria. Lisäksi vitamiinit ja ravintoaineet saattavat tuhoutua kokonaan, jolloin koirasi tarpeet eivät enää täyty, mikä puolestaan vaikuttaa parhaan ystäväsi terveyteen.

Tärkeitä asioita valittaessa säilytyspaikkaa

 

  • 11-30 celsius-astetta lämmintä
  • pimeä
  • ei kosteutta tai hometta

Kuinka ulkoiset tekijät vaikuttavat kuivaruokaan?

koiran kuivaruokaSinun tulisi aina valita korkealaatuinen ja ravintoainerikas ruoka, jotta koirasi pysyy kunnossa ja terveenä. Säilytys on erityisen tärkeää, jotta ruoka pysyy hyvän makuisena ja kaikki hyödylliset ravintoaineet kuten hivenaineet, vitamiinit ja muut pysyvät siinä. Ulkoiset tekijät voivat vahingoittaa ruokaa jopa lyhyellä aikavälillä. Kosteus mahdollistaa homeen kasvun ja poistaa kuivaruoan rapean tekstuurin. Tätä varten on tarpeen, ettei ruokaa säilytetä kosteassa huoneessa kuten kellarissa tai pyykkihuoneessa. Kuivia huoneita tulee suosia ja myös säilytysastian tulee olla vedenkestävä eli ei esimerkiksi puusta tai kankaasta valmistettuja.

Happi ja yli 30 celsius-asteen lämpötilat voivat tuhota vitamiineja tai ravintoaineita. Lisäksi nämä tekijät voivat aiheuttaa hapettumista, mistä voi nopeasti tulla vaarallista kullallesi ruokamyrkytyksen muodossa. Tätä varten ruokaa tulisi säilyttää mahdollisimman viileässä ja ilmatiiviisti. Lämpötilat eivät saa olla myöskään liian alhaisia ja mieluiten yli 10 celsius-astetta. Kylmä ilma ei tuhoa ravintoaineita tai vitamiineja, mutta vaikuttaa ruoan makuun.

Yleiskatsaus ulkoisten tekijöiden vaikutuksesta kuivaruokaan:

Ulkoinen tekijä Vaikutus
Kosteus ;

  • hometta alkaa kasvamaan
  • ruoan tekstuuri muuttuu
  • ruoka ei ole enää rapeaa
Yli 30 celsius-asteen lämpötilat
  • tuhoaa vitamiineja
  • tuhoaa ravintoaineita
  • saattaa aiheuttaa hapettumista
  • voi aiheuttaa ruokamyrkytyksen
Happi
  • Muuttaa ruoan tekstuuria
  • tuhoaa vitamiineja
  • tuhoaa ravintoaineita
Valo
  • tuhoaa vitamiineja
  • tuhoaa ravintoaineita
Alle 10 celsius-asteen lämpötilat
  • muuttaa ruoan tekstuuria
  • muuttaa makua

Valokuva:
© Javier Brosch – shutterstock.com
© Jaromir Chalabala – shutterstock.com
© Sbolotova – shutterstock.com